شناخت منافقين











شناخت منافقين



پيامبر خدا به من گفت:

«من بر امتم از مومن و مشرک نمي‏ترسم.

زيرا مومن را خداوند به وسيله‏ي ايمانش بازمي‏دارد،

و مشرک را به وسيله‏ي شرکش مي‏کوبد،

ولکن بر شما از هر منافقدل زباندان مي‏ترسم!،

که آنچه را مي‏پسنديد مي‏گويد،

و آنچه را ناشايسته مي‏دانيد مي‏کند»

نهج‏البلاغه

[صفحه 101]

از ديدگاه نهج‏البلاغه هيچ خطري براي تداوم انقلاب اسلامي بزرگتر از خطر منافقين نيست و هيچ آفتي مانند نفاق رشد و حرکت امت اسلام را تهديد نمي‏کند.

امام علي (ع) وقتي که حکومت مصر را به محمد بن ابي‏بکر واگذار نمود طي نامه‏اي دستورات لازم را به او داد، ضمن آن نامه امام بزرگترين خطري که انقلاب اسلامي را تهديد مي‏کند از زبان پيامبر خدا (ص) براي او تشريح کرد:

«.. و لقد قال لي رسول‏الله - صلي الله عليه و آله - «اني لا اخاف علي امتي مومنا و لا مشرکا، اما المومن فيمنعه الله بايمانه و اما المشرک فيقمعه الله بشرکه ولکني اخاف عليکم کل منافق الجنان عالم اللسان يقول ما تعرفون و يفعل ما تنکرون»:

«... پيامبر خدا صلي الله عليه و آله به من فرمود: که من بر امت خود و بر انقلاب اسلامي نه از مومن مي‏ترسم و نه از مشرک زيرا ايمان مانع مي‏شود که مومن به اسلام و به انقلاب و به امت خيانت کند و

[صفحه 102]

همچنين نفس شرک براي کوبيدن مشرک و خيانت افراد ضد اسلام، کافي است، ولي آنچه من از آن بيمناکم و تنها خطري که انقلاب اسلامي را تهديد مي‏کند خطر منافقين است، خطر منافقدل زباندان است، که آنچه را مي‏پسنديد مي‏گويد و آنچه را ناشايسته مي‏دانيد مي‏کند».[1].


صفحه 101، 102.








  1. نهج‏البلاغه نامه‏ي 27 با توضيحاتي از نگارنده.